broskvoň obecná
Vlastnosti rostliny:

broskvoň obecná 'Suncrest'

Prunus persica 'Suncrest'
Vyberte některou z dostupných variant:
prostokořenná sazenice

podnož Broskvoňový semenáč

Není skladem
  349,00 Kč/ks
RO004112
Možnosti odeslání: kurýrem, osobní odběr, dovezeme my
První varianta není skladem, níže vyberet jinou variantu.
rostlina v květináči 5 l

podnož Broskvoňový semenáč

SKLADEM 1 ks
  449,00 Kč/ks
RO006015
Možnosti odeslání: kurýrem, osobní odběr, dovezeme my

Zařazeno v kategoriích:

Dlouhý popis:

Broskvoň obecná 'Suncrest' - Prunus persica 'Suncrest'

Broskvoň a nektarinka obecná je oblíbený ovocný strom, který se objevuje i v přírodě v podobě keřů.  Stromy v sadech a na zahradách rostou do výšky 3-5 m a některé zdroje uvádí dokonce i 9 m. Záleží na podnožích. Většinou jsou to semenáče. Strom je to opadavý, dožívající se 18-20 let, který tvoří úzký a nízký kmen, z něhož se široce větví nálevkovitá koruna. Kůra stromu je ze začátku hladká, šedohnědá a časem jí rozbrázdí jemné trhliny. 
Broskvoně a nektarinky jsou mimo jiné i okrasa zahrady. Broskev a nektarinka nádherně rozkvete v začátku jara. Záleží na kultivaru. Různé kultivary nakvétají od března do května. Lžícovitě prohnuté lístky květu jsou 2-4 cm široké, z obou stran stejné barvy různých variací směsi bílé a červené.  Broskvoně a nektarinky sázíme na chráněné a teplé místo - ideální na jižní stranu domu. Zbytkové teplo ze zdí domu pomáhá zmírnit studená období. Dále je třeba ji nevystavovat ledovým větrům. Půda by měla být neutrální, propustná a živná. V období plození je třeba broskvoně zalít. Většinu vody pumpuje do plodů, a tak v období sucha potřebují pomoci. Nebojíme se toho, klidně můžeme stromku dopřát i tři a více konví najednou:) 
Suncreast je pozdní odrůda broskvoní, dozrávající ve 4. týdnu srpna.  Má červené zbarvení na žlutém podkladu a dužnina je žlutá, dobře odlučitelná od pecky. Plody jsou velké, sladké, šťavnaté, velmi chutné. Odrůda je středně odolná proti chorobám. Je mrazuodolná pro většinu produkčních oblastí broskvoní. Plody jsou vhodné jak pro přímou konzumaci, tak pro následné zpracování, ať už se jedná o zmrazení, kompotování, nebo do koláčů.